l

Foreningens "Scrap-bog" 2008 - 2013:

På festivalen havde foreningen opsat en vægavis, 
hvor forbipasserende kunne skrive en tanke, et ønske eller en meddelelse til os eller politikerne. Se resultatet her
Tema: Bevaringsplanlægning i Halsnæs Kommune. Mødested: Magleblikskolens kanine, Sportsvej 15, 3300 Frederiksværk.
Se indbydelsen HER! Se formandens beretning HER. Der mødte ca. 30 medlemmer op til generalforsamlingen og det efterfølgende møde. Se referat her.
Se plakaten til mødet HER.  Se referatet fra mødet HER
Se også artikel om bedre byggeskik i Frederiksborg Amt HER.

Indkaldelse til generalforsamlingen 2012 vedlagt regnskab og budget  (Se indkaldelsen HER - Se regnskab og status HER - Se budget 2012 HER).
Samtidig var foreningens forårsprogram vedlagt (se programmet HER) samt en "nytårshilsen" fra formanden (grundlag for formandens beretning på generalforsamlingen). Se den HER.
.Mødet startede med generalforsamling kl. 19! Derefter kl. 20:00: "Arkitektur og miljø for alle generationer" ved foreningens formand Kirsten Møller, der fortalte om, hvordan vi kan og bør skærpe vores syn på de byer, der omgiver os og hvordan vi får flere bybevidste børn.

Foreningens arrangement den 30. oktober 2012 i Glasforretningen, Lemches Gård, Nørregade 1, Hundested, hvor ejeren af Lemches Gård, Tim Gustafsen fortalte om arbejdet med restaureringen af ejendommen, blev velbesøgt - der var fuldt hus. Det var især spændende, at nogle tidligere beboere havde fundet vej frem til mødet og kunne krydre foredraget med personlige minder fra deres opvækst i huset. Det har nu bevirket, at Frederiksværks Historiske Forening vil bringe en artikel baseret på et interview med de pågældende.  Se plakaten fra mødet HER.

Lemches Gård og Warrers Gård i Hundested blev valgt til for 2012 at modtage foreningens hædersplakette(r).
Den gives til en bygning mv., som udmærker sig for fx spændende ny arkitektur, der falder smukt ind i omgivelserne, eller til et ældre hus, der er blevet vedligeholdt, bygget om eller restaureret på en køn og nænsom måde. Ideen er at give anerkendelse og skulderklap til husejere, som har påtaget sig et sejt træk for bygnings- eller landskabskulturens skyld. Og desuden at vise fine eksempler på, at gode huse med sjæl gør Halsnæs til et bedre og kønnere sted at bo og besøge.
Se kriterierne for præmiering HER.
De øvrige nominerede bygninger var Dyssekilde stationsbygning og Hellebakkevej 4 i Liseleje. Se begrundelserne for valget af Lemches Gård og Warrers Gård i Hundested HER.
Se fotos fra overrækkelsen af hædersplakette(r): (Tryk på billedet for at se det i større format.)

PlaketteEjerrepræsentanternePræmieringstalen   PlaketteoverrækkelseEjerne af Lemche og Warrer


Lørdag den 9. juni 2012 prøvede vi med et nyt initiativ: En udflugt til Helsingør. 

Helsingørs lokale forening gav de 19 deltagere en dejlig byrundtur med fokus på, hvordan man der har forsøgt at sikre miljø og bevaringsværdige områder midt i en ny, stor udvikling af historiske  byområder. Frokost og kaffe blev nydt i det nye kulturværk med udsigt til den lille havfrues nye "lillebror": "Han"
Se plakaten HER.  Tryk på billederne nedenfor for at se dem i stor størrelse.
Helsingør-gårdbesøgHelsingør - Indgang til smøgeHelsingør - HAN-statuen

Temamøde om solceller d. 16. januar 2013 i Sognegården, Frederiksværk,

hvor bygningsingeniør og energikonsulent Morten Mathiasen fra Bolius holdt foredrag om solceller og -paneler, gav et godt indblik i fordele og ulemper - både før og efter 2012 - og i forhold til andre alternativer. Desværre var både vejret og en håndboldkamp imod, så vi var kun lidt over 30 deltagere i mødet - men vi, der var mødt frem, fik god viden om både solceller og energirenovering med hjem - også takket være en god spørgelyst blandt deltagerne. 


Foreningens generalforsamling fandt sted torsdag den 21. marts 2013 kl. 19:00 i Halsnæs Medborgerhus (Hundesteds Gamle Rådhus).

Bestyrelsen og revisor mv. blev genvalgt i overensstemmelse med forslagene.
Som suppleant blev valgt Jørgen Lassen.
Kontingentet blev vedtaget uændret - for almindeligt medlemskab: 200 kr.Se indkaldelsen med dagsorden til generalforsamlingen HER:
Se regnskab og status 2012 HER.
Se forslag til budget for 2013 HER
Se formandens skriftlige beretning HER.
Se referatet fra generalforsamlingen HER.


Vandretur i Ølsted Grusgrav den 11. juni 2013 kl. 19. D

Det blev en dejlig tur i skønt vejr - og en "øjenåbner" i forhold til de muligheder, der ligger i området. Turen fandt sted samtidig med, at byrådet havde lokalplanen til endelig vedtagelse.

Se den endeligt vedtagne lokalplan for Ølsted Grusgrav HER.

Ølsted grusgrav  Tryk på plakaten for at se den i fuld størrelse.


Tilbage til Hovedmenu